Waar let je op bij het kopen van een zonnescherm

Met de steeds warmer wordende zomers, is het niet zo vreemd dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een zonnescherm te laten plaatsen. Vooral wanneer het hoogzomer is en het kwik ver boven de 30 graden stijgt, is het voor veel mensen niet te doen om achter huis te zitten. Daarbij komt ook dat de zon vol op het raam schijnt, waardoor ook de thermostaat binnen in relatief snel tempo vaak de 25 graden weet te bereiken. Kortom, tijd voor wat beschutting dus. Omdat rolluiken voor velen een flinke uitgave is, biedt een zonnescherm uitkomst. Zo kun je een elektrisch zonnescherm kopen, maar kun je ook kiezen voor een scherm dat je zelf moet in- en uitklappen door middel van een draaimechanisme.

Kies het juiste formaat

De meeste mensen kiezen voor een zonnescherm over de volledige breedte van het huis. Zo weet je in ieder geval zeker dat je voldoende bescherming hebt tegen de zon en ook prima buiten kunt zitten wanneer de zon schijnt. Naast de breedte van het scherm, is het ook belangrijk om na te denken over de ‘uitval’ van het scherm. Op het moment dat je kiest voor een scherm dat niet verder kan worden uitgeklapt dan twee meter, dan is het vaak niet mogelijk om er ook volledig onder te kunnen zitten. Bepaal dus vooraf waar je allemaal schaduw zal willen hebben, zodat er op basis daarvan kan worden gekeken welk formaat hiervoor nodig is.

Type zonwering

Zonneschermen, ook wel zonwering genoemd, zijn er in allerlei verschillende soorten. Naast dat je het formaat hebt bepaald, is het ook goed om na te denken over het type scherm. Zo kun je kiezen uit markiezen, maar is een uitvalscherm vaak het meest voor de hand liggen. Deze schermen kunnen, afhankelijk van de constructie die je kiest, tot  wel 4 meter uitgeklapt worden, waardoor een groot deel van je tuin volledig is voorzien van schaduw. Ideaal voor wanneer je graag in je tuin zit, maar niet in het heetst van de dag in de zon wilt zitten. Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt, is het aan te raden om de specialisten van zonwering in Veenendaal in te schakelen, zodat ze op locatie de situatie kunnen bekijken. Een zonnescherm is namelijk een flinke uitgave, waar je als het goed is, ook de nodige jaren plezier van zult hebben.

Elektrisch of handmatig

Tegenwoordig kunnen we alles elektronisch bedienen, zo dus ook een zonnescherm. Je kunt je wel voorstellen dat het geen pretje is om met 25 graden eerst je zonnescherm te moeten uitdraaien, voordat je eindelijk rustig kunt zitten. Gelukkig zijn er daarom ook schermen die volledig automatisch kunnen worden bediend. Het enige wat je dan hoeft te doen, is het knopje in te drukken, zodat het scherm tot de gewenste afstand wordt uitklapt. Vooral wanneer je ouder wordt, is dit zeker iets om over na te denken. De kosten mogen dan wel wat hoger liggen, maar de voordelen die je ervan hebt, zijn natuurlijk enorm.

Scroll naar boven