Vloer egaliseren badkamer

Is het tijd om de badkamer vloer te laten egaliseren? Dan heb je misschien een tijdje getwijfeld, zelf doen of toch uitbesteden? Het is aan te raden om het werk uit handen te geven aan de specialist. Bij een badkamervloer egaliseren is het van belang dat alles waterdicht wordt gemaakt. Je wil achteraf toch ook niet voor verrassingen komen te staan en te maken krijgen met een lekkage? De vloer moet dan ook 100% vlak worden gemaakt en dat zorgt alleen maar voor het beste resultaat. Je begrijpt dan ook dat er nauwkeurig te werk gegaan moet worden met de juiste materialen en vaardigheden. Als je het zelf nog nooit hebt gedaan, geef het werk dan ook gewoon uit handen. Je betaalt ervoor en zelf heb jij er dan geen omkijken naar. Dit is de meest efficiĆ«nte keuze waar je geen spijt van zal krijgen. 

Egaliseren badkamervloer, werkwijze

Als je de keuze hebt gemaakt en je wil de badkamervloer egaliseren, dan staat de specialist snel voor je klaar. Eerst zal de vloer dan goed worden schoongemaakt. Er moet ook voor gezorgd worden dat de ondergrond helemaal droog is. Als dat allemaal klaar is, dan kunnen ze de primer aanbrengen en die gaat zorgen dat de egaline goed gaat dekken. De vloer moet dan ook eerst echt 100% droog en schoon zijn en dan kan na het aanbrengen van de primer het egaliseren beginnen. Egaline is in het begin een soort poeder, we nemen dan een mengkuip mee en die vullen we met koud leidingwater. We voegen dan egaline toe en dan mixen we het. Dan begint het egaliseren van de vloer in de badkamer pas echt. Wanneer dat het gaat over een vloer egaliseren van de douche of badkamer, dan wordt dat gedaan vanuit de verste hoek in een ruimte. Het wordt allemaal gelijkmatig verdeeld tot de hele ruimte klaar is. Dan is het een kwestie van de egaline uitstrijken met een speciale kam. Het restant wordt dan uitgegoten en uitgestreken tot alles klaar is. Het moet dan gemiddeld 12-24 uur drogen. 

Waterdicht is belangrijk!

In de badkamer is een vloer egaliseren net wat lastiger, want alles moet natuurlijk wel 100% waterdicht zijn. Daarom wordt er gebruik gemaakt van egaline cement met waterglas, het heeft dan waterafstotende eigenschappen. Zo worden lekkages in de vloer voorkomen en dat is dan ook precies de bedoeling. Laat het werk daarom over aan de specialisten, zij staan voor je klaar en weten precies wat zij moeten doen. Als je de prijs vooraf wil weten, kan er een offerte aan worden gevraagd en kun jij snel de keuze maken of je met ons in zee gaat. 

Scroll naar boven