Op de bouwplaats wordt vaker voor elektrische machines gekozen 

De laatste jaren wordt er op bouwplaatsen steeds vaker gekozen voor het gebruik van elektrische machines. Kijk bijvoorbeeld eens naar een van de nieuwste elektrische veegmachines op de markt, die het mogelijk maakt om een bouw- of werkplaats na de uitvoering van werkzaamheden vrij te maken van stof, zand en ander vuil. Een schone werkplaats is essentieel om veilig te kunnen werken. Daarbij zorgt het voor een nette oplevering van de constructie aan een opdrachtgever. De bewuste keuze voor een elektrische veegmachine op de bouwplaats is slechts een van de opties die je hebt. Denk ook aan de toepassing van een elektrische pallettruck. In dit artikel lees je er meer over. 

Voordelen van het gebruik van elektrische machines 
Hoe gebruik je efficiënt een elektrische pallettruck? Wat maakt een elektrisch model pallettruck interessanter dan een model op benzine of diesel? Het zijn vragen die regelmatig gesteld worden aan verkopers van deze machines. In de basis geldt dat de keuze voor een elektrische pallettruck bijdraagt aan het verduurzamen van processen. Je ecologische voetafdruk is minder groot, wat je als opdrachtnemer interessanter maakt voor opdrachtgevers. Duurzaamheid speelt een steeds belangrijker rol bij de opdrachtverstrekking door organisaties. 

Niet alleen duurzaamheid is een belangrijke reden om te kiezen voor elektrische machines bij het bouwen of verbouwen van woningen en bedrijfspanden. Denk ook aan de kostenefficiëntie bij deze oplossingen. Een elektrisch model is goedkoop te gebruiken, in het bijzonder in combinatie met een aggregaat op groene stroom op de bouwplaats. Daarbij is het onderhoud aan elektrische machines vaak goedkoper dan aan modellen op diesel of benzine. Dat een elektrische machine goedkoper in z’n onderhoud is hangt samen met het feit, dat deze machines minder bewegende onderdelen hebben in de aandrijving. 

Kies voor een groen aggregaat op de bouwplaats 
Het aggregaat met zonnepanelen werd al genoemd. Ook dit is een vorm van het verduurzamen van de bouwplaats. Net als een elektrische heftruck is een groen aggregaat naast duurzaam ook kostenefficiënt. Zeker bij een bouwproject dat in het voorjaar en de zomer worden uitgevoerd. 

Vergelijkbaar met een dergelijk groen aggregaat voor bouwplaatsen zou je ook voor een bouwkeet kunnen kiezen, waarvan het dak bedekt is met een aantal zonnepanelen. Deze zonnepanelen wekken voldoende groene stroom op om de bouwkeet gedurende de dag van groene stroom te kunnen voorzien. Veel meer dan wat lampen, een computerscherm, een oplaadpunt voor je telefoon en bijvoorbeeld een koffiemachine heb je hier immers niet nodig. 

Scroll naar boven