Kies voor een vakman bij het renoveren van je keuken 

Overweeg je het opknappen van de keuken in huis? Je hebt hierbij verschillende mogelijkheden. Zo kun je direct voor het laten ontwerpen van een volledig nieuwe keuken kiezen. Je vindt altijd een keukenzaak in de buurt, waar men je kan helpen met het uitwerken van het keukenontwerp. Duurzamer en aanmerkelijk goedkoper is het in sommige gevallen om de bestaande keuken van een opknapbeurt te voorzien. Dat doe je bijvoorbeeld door de keukenkasten opnieuw te verven of te wrappen. Kies daarnaast voor het (laten) plaatsen van een nieuwe oven, koelkast en bijvoorbeeld inbouw vaatwasser. Moderne apparaten verbruiken fors minder energie, wat je terugziet in je maandlasten. Daarbij verkleint het vervangen van oudere apparaten het risico op storingen. 

Bij het opknappen van de keuken is het raadzaam om een vakman in te huren. Zeker bij bijvoorbeeld het vervangen van de vaatwasser wil je voorkomen dat er lekkages ontstaan. Dit zou de houten keukenkasten of bijvoorbeeld je vloer aan kunnen tasten. 

Nieuwe apparatuur in een bestaande keuken plaatsen 
Het vervangen van de oven, koelkast en vaatwasser zijn slechts voorbeelden van de opties die je hebt bij het opknappen van een bestaande keuken. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een duurzame inductie kookplaat met of zonder afzuigsysteem. Nieuwbouwwoningen worden al niet meer aangesloten op het gasnet. Dit betekent dat men vrijwel standaard kiest voor een inductie kookplaat. Zeker in combinatie met een zonne-energiesysteem op het dak leidt deze keuze tot een forse daling in je energieverbruik. Duurzaam en voordelig koken! 

Met een geïntegreerd afzuigsysteem heb je niet langer een afzuigkap nodig. Zo houd je aan ruimte over aan de muur voor bijvoorbeeld een aantal houten plankjes. Decoreer deze met gevulde weckpotten, een bloempot met verse kruidenplantjes, enzovoorts. 

Verschillende opties om keukenkasten op te knappen 
In de inleiding van dit artikel worden twee opties genoemd voor het opknappen van keukenkasten in een bestaande keuken. Zo kun je de deuren van deze kasten losschroeven, om ze vervolgens zelf opnieuw te verven. Je kunt dit ook laten doen door een vakman. Een alternatief voor het verven van de keukenkasten is het wrappen ervan. In dit geval wordt er een folie over het bestaande kastenwerk aangebracht. Met het folie lijkt de keuken weer als nieuw! Er zijn verschillende organisaties die het wrappen van de keukenkasten op zich kunnen nemen. Is de basis van het kastenwerk aangetast door slijtage of een eerdere lekkage? Laat de keukenkasten in dat geval vervangen.

Scroll naar boven