Hoe maak je een slaapkamer kind proof?

Waar veel kersverse ouders denken dat ze met een baby veel werk hebben, kunnen ze deze periode maar beter zo lang mogelijk koesteren. Op het moment dat ze namelijk beginnen te kruipen en ook beginnen te lopen, ben je er nog veel drukker mee. Zo zullen ze overal naar toe lopen en overal aan willen zitten. Dat geldt dus niet alleen voor de woonkamer, maar ook wanneer ze op hun slaapkamer zijn. Een ongelukje is namelijk zo gebeurt. Stel dat je de schooltas voor dames laat slingeren en je kleintje blijft haken met zijn of haar voet. Hoe goed je ze ook in de gaten houdt, er komt een moment dat je de slaapkamerdeur achter je dichttrekt en hoopt dat ze lekker gaan  slapen. Om dan te voorkomen dat er iets gebeurt, is het belangrijk de slaapkamer zo veilig mogelijk in te richten. Hoe je je slaapkamer kind proof maakt, vertellen we je in dit artikel.

Het juiste bed

Het juiste bed voor je kind is één van de belangrijkste onderdelen voor een veilige slaapkamer. Een goed bed biedt niet alleen comfort en ondersteuning voor een goede nachtrust, maar het zorgt ook voor een veilige omgeving waarin je kind kan rusten en ontspannen. Het is belangrijk om te kiezen voor een bed dat past bij de leeftijd en grootte van je kind, zodat er voldoende ruimte is om comfortabel te slapen zonder risico op vallen. Daarnaast moet het bed stevig en stabiel zijn om ongelukken te voorkomen. Zorg ervoor dat het bed is gemaakt van hoogwaardige materialen en voldoet aan de veiligheidsnormen. Bovendien is het raadzaam om te investeren in een goed matras en kwalitatief beddengoed om het slaapcomfort te maximaliseren. Door te zorgen voor het juiste bed voor je kind, creëer je een veilige slaapkamer waarin je kind zich veilig en geborgen voelt. Dit komt niet alleen de nachtrust van je kind ten goede, maar ook die van jullie als ouders.

Vloerbedekking

Kinderen spelen graag op de grond, dus het is belangrijk om een vloerbedekking te kiezen die zacht, duurzaam en gemakkelijk schoon te maken is. Kies voor tapijt met een hoge vezeldichtheid om ervoor te zorgen dat het bestand is tegen slijtage en de dagelijkse avonturen van je kind. Daarnaast kan een anti-slip onderkleed onder het tapijt extra veiligheid bieden. Let wel goed op dat je kiest voor tapijt dat goed vast ligt en dus niet voor een los tapijt op de grond. Allereerst heb je dan het risico dat het kan verschuiven, met alle gevolgen van dien. Handig is dus om te kiezen voor tapijttegels of gewoon een klassiek tapijt. Nu is een speelkleed natuurlijk wel ontzettend leuk en kun je dit prima als aanvulling doen, maar als ‘vast’ tapijt is dat niet verstandig uiteraard.

Zorg voor voldoende opbergmogelijkheden

Je kent het wel, je kind heeft de hele dag gespeeld en overal ligt wel iets. Tijd dus om het op te ruimen. Waar we zelf onze spullen vaak binnen een paar tellen hebben opgeruimd en de crossbody tas dames met brede band aan de kapstok kunnen hangen, is dit bij kinderen niet het geval. Kies voor opbergoplossingen die gemakkelijk toegankelijk zijn voor je kindje, zoals kleurrijke opbergbakken of zwevende planken op kindvriendelijke hoogtes. Deze opbergmogelijkheden kunnen niet alleen functioneel zijn, maar ook een leuke en speelse toevoeging aan de kamer van je kind. Zo zorg je niet alleen dat het veilig en netjes blijft, maar draag het ook direct bij aan een stukje sfeer op de slaapkamer. Zorg er dus voor dat de kamer van je kindje gezellig en vooral ook veilig is, want je zit er niet op te wachten dat ze struikelen over het speelgoed en met hun hoofd op de grond terechtkomen

Scroll naar boven