Handige tips bij het aanschaffen van een rolsteiger

Bij het aanschaffen van een rolsteiger komen heel wat overpeinzingen kijken. Of je nu een professionele klusser bent of een huiseigenaar die zelf zijn klussen aanpakt, de juiste rolsteiger kan het verschil maken. In dit artikel geven we je drie handige tips om ervoor te zorgen dat je de beste rolsteiger voor jouw behoeften kiest.

Waarom een rolsteiger aanschaffen?

Voordat we in de specifieke tips duiken, is het belangrijk om te begrijpen waarom je voor een rolsteiger zou kiezen. Rolsteigers, zoals die van ALDORR, zijn uiterst handig voor verschillende toepassingen en bieden veel voordelen ten opzichte van andere steigers. Zo biedt een rolsteiger flexibiliteit en mobiliteit die andere steigers vaak niet kunnen evenaren. Ze zijn ideaal voor werkzaamheden op hoogte waarbij je regelmatig moet verplaatsen. Daarnaast zijn ze over het algemeen eenvoudig op te zetten en af te breken, wat ze ideaal maakt voor klussen waarbij je niet te veel tijd wilt verliezen met op- en afbouw. 

Tip 1: Bepaal je behoeften

Voordat je een rolsteiger aanschaft, is het cruciaal om je behoeften duidelijk in kaart te brengen. Dit bepaalt welk type rolsteiger het beste bij jouw situatie past. Waar ga je de rolsteiger voor gebruiken? Voor klein onderhoudswerk in huis heb je waarschijnlijk een andere steiger nodig dan voor professioneel werk aan een gebouw. Zorg ervoor dat je steiger geschikt is voor de taken die je van plan bent uit te voeren. De werkhoogte is een belangrijke factor. Zorg ervoor dat de rolsteiger hoog genoeg is voor de klus die je wilt uitvoeren, maar let ook op de stabiliteit en veiligheid bij hogere werkhoogtes.

Tip 2: Let op de materiaalsoorten

Rolsteigers worden vaak gemaakt van verschillende materialen, elk met zijn eigen voor- en nadelen. De meeste steigers zijn gemaakt van aluminium of staal. Aluminium rolsteigers zijn lichtgewicht en roestbestendig, wat ze ideaal maakt voor binnengebruik en minder frequent gebruik. Stalen rolsteigers zijn robuuster en vaak duurzamer, maar kunnen zwaarder en vatbaarder voor roest zijn.

Tip 3: Controleer de veiligheidsnormen

Veiligheid staat altijd voorop bij het werken op hoogte. Daarom is het essentieel om de veiligheidsnormen van de rolsteiger te controleren. Controleer of de rolsteiger voldoet aan de geldende Europese veiligheidsnormen en certificeringen. Dit zorgt ervoor dat je veilig kunt werken en voorkomt ongevallen. Let ook op de aanwezigheid van veiligheidsvoorzieningen zoals leuningen, antislipvloeren en stabilisatoren. Deze voorzieningen kunnen het risico op vallen aanzienlijk verminderen.

Scroll naar boven