Polypropeen panelen, een mooie aanvulling op het assortiment Bouwkunststoffen

Naast de veel gebruikte HPL-, Polycarbonaat en Acrylaat platen zijn Polypropeen platen een mooie aanvulling op het al uitgebreide assortiment bouwkunststoffen. Polypropeen, ook wel Polypropyleen of PP genoemd, is een veelzijdige kunststof met een aantal specifieke eigenschappen. Zo hebben PP platen een grote stijfheid, een lange levensduur en zijn ze licht van gewicht. Daarnaast zijn Polypropeen platen corrosiebestendig en goed recyclebaar. Dit zijn allemaal redenen waarom bouwbedrijven steeds vaker voor deze kunststof kiezen. Behalve in de bouw worden Polypropeen platen ook gebruikt in het reclame- en industriële segment. Bouwbedrijven kiezen meestal voor Polypropeen honingraat- en constructieplaten. Hieronder een korte introductie van deze PP platen.

Vikucore BW honingraat platen

Kenmerkend voor de Vikucore honingraat platen is de honingraat kern met een glasvezelversterkte PP toplaag. De honingraat kern zorgt voor een lichter gewicht en een grotere stijfheid, in vergelijk met de traditionele materialen. Daarbij hebben deze platen het grote voordeel dat ze niet gevoelig zijn voor vocht. Dit zijn allemaal redenen dat deze bijzondere kunststof platen vaak worden ingezet als alternatief voor bijvoorbeeld houten platen, zoals Multiplex.

Vikucore BW honingraat platen zijn uitstekend te bewerken. Zo zijn verspanen, lassen en snijden met behulp van waterstaal- en laserstraal technieken voorbeelden van bewerkingsmethoden die op deze platen toegepast kunnen worden. Containerbouw en de transport industrie zijn voorbeelden van segmenten waar Vikucore BW honingraat platen worden toegepast. Maar ook binnen de markten voor modulaire behuizingen en carrosseriebouw vinden deze platen hun weg.

De standaard uitvoering van Vikucore BW platen is afgewerkt met een antislip toplaag en wordt uit voorraad geleverd in lengtes van 3000 tot 4500 mm en breedtes van 1800 tot 2400 mm. Hierbij variëren de diktes van 9,5 tot 30 mm. Andere formaten, diktes en uitvoeringen met een gladde toplaag zijn op aanvraag leverbaar.

PP constructieplaat

PP constructieplaten zijn samengesteld uit twee spuitgegoten PP platen met aan één zijde een meegespoten rooster. De sterkte van PP constructieplaten komt voort uit de productiemethode waarbij twee platen, door middel van een spiegellas, aan de roosterzijde met elkaar verbonden worden. Zo ontstaat er een sterke constructieplaat met roosterkern. PP constructieplaten worden door bouwbedrijven veel toegepast als betonbekisting.Een gladde en een antislip uitvoering in de kleuren wit en grijs behoren tot het standaard assortiment. Naast PP constructieplaat zijn er nog vele andere PP/Polypropeen platen leverbaar. Op vinkkunststoffen.nl vindt je hier uitgebreide informatie over.

Scroll naar boven