Praktische tips voor het verduurzamen van je woning

Het verduurzamen van je woning, je hoort het natuurlijk steeds vaker. Door de opwarming van de aarde, door de stijgende uitstoot van CO2, is het noodzaak dat we er met z’n allen iets aan doen. Waar de één het drastisch aanpakt en direct de hele woning laat isoleren, begint de ander met het vervangen van de huidige verlichting voor bijvoorbeeld LED verlichting. Wat je ook doet, alle kleine beetjes helpen. Omdat een flinke verbouwing niet voor iedereen is weggelegd, delen we een aantal tips met je, waarmee je ook relatief eenvoudig zelf aan de slag kunt en flink wat kunt besparen op de maandelijkse kosten en daarmee bijdraagt aan een schoner en beter milieu.

Gebruik tochtstrips

In de zomermaanden merk je natuurlijk niet zo heel veel van naden en kieren bij de deuren of kozijnen, maar tijdens de herfst en winter is dat natuurlijk net even anders. Het is daarom dus ook aan te raden om alle naden en kieren langs te lopen en deze op te vullen waar nodig. Omdat dit aan de onder- en zijkanten van de ramen en deuren wat lastiger gaat, zijn er voor deze plekken toch strips. Deze breng je relatief eenvoudig zelf aan en zorgt voor een enorm verschil. Handig is ook om online de energieprijzen op dit moment te vergelijken bij een andere aanbieder. Heb je nu geen langdurig contract meer, dan kun je direct twee vliegen in één klap slaan en dus extra besparen op je maandelijkse nota.

Gebruik een slimme thermostaat

Wil je jouw huis verduurzamen? Dan is het gebruik van een slimme thermostaat zeker iets om over na te denken. Een slimme thermostaat biedt geavanceerde functies waarmee je de verwarming en koeling van je huis efficiënter kunt regelen. Door middel van geautomatiseerde schema’s en afstandsbediening via een app kun je de temperatuur aanpassen op basis van je dagelijkse routines en behoeften. Daarnaast bieden slimme thermostaten inzicht in je energieverbruik, waardoor je bewuster kunt omgaan met energie. Door het optimaliseren van je verwarmings- en koelsystemen kun je energie besparen en de CO2-uitstoot verminderen. Een slimme thermostaat is dus een slimme en eenvoudige manier om jouw huis duurzamer te maken en tegelijkertijd te besparen op energiekosten. Kortom, zeker de moeite waard dus!

Vergelijk je energieleverancier

In Nederland tellen we inmiddels tientallen energieleveranciers. Allemaal hebben ze één ding met elkaar gemeen en dat is dat ze exact dezelfde stroom leveren. Vergelijk energie daarom online, zodat je overzichtelijk kunt zien wat de tarieven bij andere aanbieders zijn en je op basis daarvan eventueel een andere keuze kunt maken. Let daarbij wel op dat je niet alleen kijkt naar de prijs per kWh of kuub gas zoals deze online staat aangegeven, maar je ook kijkt naar bijkomende kosten, zoals de kosten voor levering. Zo kan het heel goed zijn dat de standaard kosten voordeliger zijn, maar dit door middel van de leveringskosten wordt rechtgetrokken, waardoor je per saldo alsnog duurder uit bent. Let dus goed op, want voor je het weet sluit je een contract af en zit je ergens aan vast.

Scroll naar boven